Orpington kuiken groei – week 1

Onze eerste kuikens hebben we met een broedmachine uitgebroed. Een van de dingen die ik wou doen zodra ze uitkwamen, was per dag bijhouden hoe ze zich ontwikkelden. Zo kon ik later terugzien hoe snel ze eigenlijk groeiden (en zien hoe schattig ze waren toen ze klein waren πŸ™‚ ). En terugkijkend naar deze foto’s, realiseer ik me dat ze nog sneller groeien dan ik van tevoren had verwacht… Ik ben blij dat ik (bijna) elke dag een foto heb genomen!

Ik heb elke dag een foto genomen van hetzelfde kuiken: Chip, en geprobeerd om dit elke dag op ongeveer dezelfde tijd te doen. Alvast een disclaimer: Chip had niet elke dag evenveel zin om op de foto te gaan, en ik wou haar ook niet teveel onder druk zetten om maar die ene perfecte foto te krijgen. Hierdoor is niet elke foto even scherp, maar ik denk dat de foto’s wel een goed idee geven van hoe ze zich ontwikkelde.

Orpington kuiken, net uit het ei gekomen
Day 0 – net uit het ei gekomen! (4 juli)
1 dag (24 uur) oud
Orpington kuiken, 2 dagen oud
2 dagen oud
Orpington kuiken, 3 dagen oud
3 dagen oud

Als je goed kijkt, zie je op bovenstaande foto dat er veertjes aan de vleugels beginnen te groeien! …en dat Chip een beetje een poepkontje begon te krijgen. Dit hebben we de volgende dag schoongemaakt πŸ˜‰

Orpington kuiken, 4 dagen oud
4 dagen oud

“Wat zei je daar?” Moet je zien hoeveel zijn vleugelveren zijn gegroeid in slechts 24 uur…

Orpington kuiken, 5 dagen oud
5 dagen oud

Op dag 5 is Chip dan uiteindelijk zijn eitand kwijtgeraakt. Op de vorige foto kan je hem nog zien zitten πŸ™‚ Ons andere kuiken, Nugget, was zijn eitand al een dag eerder kwijtgeraakt.

Orpington kuiken, 6 dagen oud
6 dagen oud

Langzaam maar zeker zie je steeds meer veertjes verschijnen… Vandaag zagen we ook voor het eerst dat het instinct om de grond te krabben op zoek naar voedsel aanwezig was. Hij had het nog niet nodig -we hebben ze nog in een doos met handdoeken zitten- maar het is toch erg leuk om te zien! Ze heeft ook al geprobeerd om een zandbad op de handdoek te nemen… πŸ™‚

Orpington kuiken, 7 dagen oud
7 dagen oud

Op dag 7 besloten we om Chip en Nugget de buitenwereld even te laten zien. Het was prachtig, warm weer en het leek ons leuk om ze even op ontdekkingsreis te laten gaan op ons terras. En natuurlijk had Chip, de kleine vreetzak die ze is, meteen een worm gevonden. Een hele grote! Ze dacht er geen twee keer over na en slurpte hem naar binnen alsof het spaghetti was… Wat meteen ook de reden is dat haar kropje zo achterlijk groot is op de laatste foto πŸ˜‰ Ze hebben een hoop lol gehad.