Orpington kuiken groei – week 2

Volgens op mijn post van vorige week, is hier de tweede week van Chip’s groei. Deze week begon ze al veel meer op een kip te lijken, in plaats van het kleine ronde pluisballetje dat ze vorige week was…

Orpington kuiken, 8 dagen oud
8 dagen oud

Chip begon nu echt al een persoonlijkheidje te krijgen, en wou niet zo graag meer poseren. De buitenwereld is ZO veel interessanter!

Orpington kuiken, 9 dagen oud
9 dagen oud

Chip’s staart begon hier ook al echt veertjes te ontwikkelen!

Orpington chick, 10 days old
10 dagen oud

Echt al een klein dametje… Er groeien nu ook al wat veertjes op haar schouders, boven de vleugels.

11 dagen oud

Op deze foto kan je al goed zien dat haar houding begint te veranderen. Ze is al een stuk minder rond, en ook haar hoofd begint wat meer ‘vorm’ te krijgen. En kijk dat staartje… 🙂

Orpington kuiken, 12 dagen oud
12 dagen oud
Orpington kuiken, 13 dagen oud
13 dagen oud

Vandaag was Chip een beetje afgeleid. We hebben een paar extra kuikens gehaald (hieronder meer daarover) en ze hoort ze piepen. Chip is heel nieuwschierig en wil gaan kijken 🙂

Orpington kuiken, 14 dagen oud
14 dagen oud

Een dag later waren Chip en Nugget al helemaal gewend aan de nieuwe kuikens, en wilden niet meer gescheiden worden. Chip wou heel graag terug, en dus vooral niet poseren…

De nieuwe kuikens

Omdat Chip en Nugget maar met zijn tweetjes uit het ei zijn gekomen, hebben we een paar nieuwe kuikens erbij gehaald. 2 kipjes vond ik namelijk wel heel erg weinig… Het zijn 4 witte Orpingtons geworden, die volgens de verkoper ook 2 weken oud zijn. Net zo oud als Chip en Nugget dus! Ik heb geprobeerd een paar leuke foto’s te maken, maar de nieuwe kuikens zijn nog niet zo aan mensen gewend en waren dus erg zenuwachtig.

Orpington kuikens
Chip met de nieuwe kuikens, op de dag dat we ze hebben gekocht.

Zoals je kan zien zijn de nieuwe kuikentjes stukken kleiner dan Chip en Nugget. Ook hun vleugeltjes zijn nog niet zo ontwikkeld; ze lijken meer op de 6 dagen ouden Chip. Het introduceren van de kuikens ging heel gemakkelijk; in het begin bleven ze wat bij elkaar uit de buurt maar na een paar uur aten en sliepen ze al samen!

Toevoeging 2021-01-23: achteraf gezien was het niet slim om de kuikens direct bij elkaar te introduceren. Als ik dit opnieuw had gedaan, had ik de nieuwe kuikens eerst een aantal weken in quarantaine gezet. Of misschien zelfs pas een jaar later extra kippen gehaald; dit ivm de ziekte van Marek bij de verkoper.