Orpington kuiken groei – week 5

Vorige week raakte Chip al meer en meer baby-pluis kwijt, maar in deze vijfde week begon Chip al echt op een kip te lijken. Aan het eind van de week heeft ze amper nog baby-pluis over… Ergens jammer dat dat zo snel al weg is, maar ik ben benieuwd hoe de rest van haar groei eruit gaat zien.

Orpington kuiken, 29 dagen oud
29 dagen oud
Orpington kuiken, 30 dagen oud
30 dagen oud

“Nee… Ik ga niet stil zitten! …nou, waar heb je die meelworm verstopt?”

Orpington kuiken, 31 dagen oud
31 dagen oud
Orpington kuiken, 32 dagen oud
32 dagen oud
Orpington kuiken, 33 dagen oud
33 dagen oud

“Wat zie ik daar verderop? Is dat een… vlieg?!” Ja, Chip zag een vlieg. En ze wou hem heel graag vangen!

Orpington kuiken, 34 dagen oud
34 dagen oud
Orpington kuiken, 35 dagen oud
35 dagen oud

Als je de foto’s per dag bekijkt, lijkt Chip niet zo hard meer te groeien. Maar als je de eerste en laatste foto van deze week vergelijkt, groeit ze nog wel degelijk! Ze verliest ook steeds meer pluis en wordt langzaam aan groter.

De andere Orpies

Ook de witte Orpies verliezen steeds meer pluis (en groeien als kool). Hier is weer een foto van Sneeuwbal. Het verschil met vorige week is ontzettend groot! Ik begin het idee te krijgen dat de witte Orpies een iets andere groeicurve volgen dan de buff Orpies. Ik heb geen idee waar dat door komt – de kleurvariant, ouders, toeval, of wellicht het voer wat ze de eerste weken hebben gehad.

Wit Orpington kuiken, ongeveer 4 weken oud
Sneeuwbal, ongeveer 4 weken oud

Je vraagt je misschien af waarom Sneeuwbal een zwarte neus heeft. Nou, we hebben ze weer een paar uur buiten gelaten, en ze vonden het een goed idee om in zwart zand te krabben, pikken en te zandbadderen… Waarbij Sneeuwbal kennelijk wat zand in de neus heeft gekregen 🙂

Ze hadden de tijd van hun leven 🙂

Ze hebben het fantastisch naar hun zin gehad; de tuin zit vol sprinkhanen en vliegen waar ze naar hartelust op hebben gejaagd, gevangen en opgegeten (en de vangst natuurlijk ook van elkaar hebben afgepakt). Ik kan niet wachten tot ze oud genoeg zijn om volledig buiten te wonen, volgens mij zullen ze dat fantastisch vinden!