Orpington kuiken groei – week 3

Na twee weken super-snelle groei, is ons Orpington kuiken Chip nog steeds niet uit haar groeispurt gekomen… Ze is natuurlijk nog maar twee weken oud, en moet nog heel veel groeien voor ze zichzelf een volwassen Orpington kan noemen!

Orpington kuiken, 15 dagen oud
15 dagen oud
Orpington kuiken, 16 dagen oud
16 dagen oud

“Look at my… fluff!” πŸ˜‰ Jammer genoeg heb ik op dag 17 voor het eerst geen foto kunnen maken.

Orpington kuiken, 18 dagen oud
18 dagen oud
Orpington kuiken, 19 dagen oud
19 dagen oud

Het begint nu echt op te vallen hoe pluizig Chip’s staart begint te worden! Dit komt voornamelijk doordat de staartveren beginnen te groeien, en het babydons nog aan de puntjes van de veren zit.

Orpington kuiken, 20 dagen oud
20 dagen oud

Chip had er zin in vandaag! πŸ˜‰

Orpington kuiken, 21 dagen oud
21 dagen oud

“Laat me met rust!” Zo mooi als Chip gisteren poseerde, zo weinig zin had ze er vandaag in. Maar dat geeft niet, ik wil ook weleens niet op de foto. Gelukkig was er iemand anders wel bereid om mee te werken – Sneeuwbal! Een van de kleine Orpington kuikens die we vorige week hadden gekocht.

Nu we ze een week hebben, begin ik me af te vragen of de witte Orpingtons wel even oud zijn als Chip en Nugget. Sneeuwbal hierboven ziet er bijvoorbeeld meer uit als de 13-dagen-oude-Chip dan als de 20-dagen-oude-Chip. Of misschien hebben ze om de een of andere reden een groeiachterstand opgelopen..? We zullen er waarschijnlijk nooit achter komen… πŸ™‚

Dat de witte Orpies ongeveer een week achterlopen op Chip en Nugget wat betreft groei, geeft ons wel een kans om te zien hoeveel een kuiken nou groeit in een week. Op onderstaande foto, genomen op dag 21, is goed te zien hoeveel kleiner de witte kuikens nou eigenlijk zijn. Moet je je voorstellen dat die kleintjes in een week zoveel zullen groeien dat ze net zo groot zijn als Chip en Nugget nu! We zullen maar voor voldoende eten zorgen… πŸ˜‰

2 gedachten over “Orpington kuiken groei – week 3”

 1. Leuk om te zien Lau, Chip’s groei van dag 1 tot nu!! In het begin schrijf je meestal ‘hij’. Nu ‘zij’, is het al bekend of het hij’s of zij’s zijn?

  Ongelooflijk zoveel veren er bijkomen per dag!

  Zijn de nieuwe kuikens al tam geworden?

  Xx

  • Ongelofelijk hoe snel ze groeien he? Ik sta er nog elke keer versteld van hoeveel ze stiekem groeien, per week.

   We weten het nog niet zeker, maar we denken dat Chip en hen is, en Nugget een haan. Voor de sneeuwballetjes weten we het nog niet zeker. Ze zijn al wel veel tammer geworden! Ze komen al naar onze handen toegesprint om te kijken of er toevallig eten in zit, maar worden niet graag opgepakt πŸ™‚

Reacties zijn gesloten.