Orpington kuiken groei – week 4

De tijd lijkt te vliegen terwijl ik elke week deze blogs schrijf over de groei van onze Orpington kuikens. Wanneer ik de foto’s van vorige week terugkijk, realiseer ik mij steeds hoeveel ze al zijn gegroeid… Langzaam maar zeker zie je ook hoe elk van de kuikens zijn/haar persoonlijkheid ontwikkeld. Wat ik ook probeer, Chip lijkt elke dag minder zin te hebben om te poseren. Ik kan haar soms niet eens meer omkopen met meelwormen… πŸ™‚

Orpington kuiken, 22 dagen oud
22 dagen oud

Aan het begin van de week was Chip al chagrijnig πŸ™‚

Orpington kuiken, 23 dagen oud
23 dagen oud
Orpington kuiken, 24 dagen oud
24 dagen oud

Eindelijk heeft Chip er weer een keer zin in! Ze begint al pluiziger te worden bij haar staart en pootjes, en begint verder ook al goed in de veren te komen. Haar koppie is nog wel erg pluizig πŸ™‚

Orpington kuiken, 25 dagen oud
25 dagen oud
Orpington kuiken, 26 dagen oud
26 dagen oud

Wat kan ik zeggen, ik houd van haar pluizige kontje… πŸ™‚ Op deze foto kan je al wel goed zien dat er ook al veren op haar hoofd beginnen te groeien. Niet doordat je veren ziet, maar doordat het pluis uit begint te groeien.

Orpington kuiken, 27 dagen oud
27 dagen oud
Orpington kuiken, 28 dagen oud
28 dagen oud

Dat was de laatste foto van Chip’s groei van deze week alweer. Wat gaat dat toch snel πŸ˜‰ Als toegift heb ik nog een foto van Sneeuwbal. Ze is een beetje vies van een zandbad, maar dat hoort erbij in een goed kippenleven!

Op de volgende foto staan alle kuikens: als we beginnen met de linker buff Orpington en tegen de klok ingaan zie je Nugget, Chip, Grijze (moet nog een naam krijgen), Tiny Timmie, Gele (moet ook nog een naam krijgen) en Sneeuwbal. Er zit nogal wat variatie in pluizigheid… πŸ™‚

Onze 4 weken oude Orpington kuikens
Alle kuikens

Met betrekking tot het kleine kuikentje, Tiny Timmie is echt klein. Zeker aangezien hij net zo oud is als de andere witte Orpies. Als ik zijn grootte vergelijk met de foto van vorige week lijkt het ook alsof hij langzamer groeit dan de rest. Ik vraag me af of hij ooit net zo groot wordt en waarom hij zo klein is. Misschien een genetische afwijking..?

Behalve zijn formaat is er niks mis met hem – hij barst van de energy, rent net zo hard rond als de rest en jat Chip’s eten voor zijn neus weg πŸ™‚ En, als je Chip een beetje kent, is dat heel knap! Normaal gesproken jat Chip het lekkers voor de neus van de rest weg… πŸ™‚