Recept: Rood fruit salade

Sinds ongeveer een week zijn er drie soorten vruchten in de tuin rijp geworden; aardbeien, aalbessen en kersen. En van alle drie meer dan ik normaal als tussendoortje op zou krijgen! Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om de vruchten te preserveren voor later gebruik, en om ze in meer maaltijden te gebruiken. Er gaat namelijk niets boven vers fruit! Tot nu toe heb ik 1 favoriet waarbij ik alle drie de vruchten kan gebruiken; een fruitsalade! Snel, gemakkelijk, lekker… en op meerdere manieren te combineren!

Ingrediënten

Ingredients
  • Aardbeien (180g)
  • Aalbessen (65g)
  • Kersen (180g)
  • Optioneel: verse muntblaadjes
  • Optioneel: kaneel

Ik heb de verhoudingen benoemd zoals ik ze lekker vind, maar je kan hier natuurlijk zoveel mee variëren als je wil 🙂

Instructies

  1. Was de vruchten goed, snijd slechte plekjes eraf en haal de steeltjes eraf.
  2. Doe de aalbessen alvast in een pot of schaal.
  3. Snijd de aardbeien in stukjes. Ik snijd ze meestal in kwarten, of als ik veel tijd heb in stukjes van aalbes-formaat 😉
Aardbeien
Ze zien er zo lekker uit… Ik moet altijd mijn best doen om ze niet direct op te eten! 🙂
  1. Ontpit de kersen en snijd ze in stukjes. Ik snijd de kers meestal in rond de pit, trek de helften uit elkaar en haal dan de pit uit de helft waar deze nog in zit.
Die kleur… <3 Yum!
  1. Voeg de aardbeien en kersen toe aan de aalbessen. Meng alles door elkaar, of als je de salade niet direct wil eten kan je de vruchten in laagjes laten zitten voor esthetiek.
Fruitsalade
Ik vind de salade er altijd zo mooi uitzien in een pot! Zeker met het frisse groen van de munt.

Vanaf nu komt het neer op je creativiteit. Snijd wat munt fijn en voeg dit toe voor een frisse salade, of voeg kaneel toe voor een iets kruidiger smaak. Zelf voeg ik dit toe op het moment dat ik de salade ga eten. Zeker de munt kan verkleuren als je dit al toevoegt, en dat ziet er toch iets minder lekker uit 😉

Ik maak de salade vaak ’s avonds klaar, en voeg dit de volgende ochtend toe aan mijn muesli voor ontbijt. Met een beetje kaneel erbij is het net of ik de dag begin met een toetje <3 Ik kan geen betere manier bedenken om de dag te beginnen!

Of ik voeg munt toe, voor een lekker tussendoortje. De ‘salade’ met munt is ook erg lekker om wat smaak te geven aan een glas water! Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar smaakt ook lekker.

Fruitsalade met munt, voor dat echte zomergevoel!

Nu ik dit blog schrijf bedenk ik me dat dit ook wel erg lekker kan zijn om in een jam te verwerken… Of om hier likeur van te maken… Dat gaat op mijn to-do lijst!